Sobre mi

Em dic Joan Terol Amigó i sóc un músic de Reus nascut el 20 de juny de 1985. Actualment resideixo a Amsterdam, tot i que continuo connectat a l’escena musical catalana. Els meus projectes principals d’avui dia són Maarten Hogenhuis Trio, Maartje Meijer QuintetTrempera!, Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band i The BvR Flamenco Big Band als Països Baixos i STN!, Xavi Torres Trio i Els Tres Tenors a Catalunya.

Al llarg de la meva carrera musical he tingut l’oportunitat de tocar com a sideman de figures del jazz com Benny Golson, Lee Konitz, Jordi Rossy, Jesse Davis, Maria SchneiderGrant Stewart, Dena DeRoseJoe Magnarelli, Perico SambeatAruán Ortiz i Carla Cook. També he tingut la sort de tocar amb prominents músics de jazz de l’escena holandesa, Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier BaasBenjamin Herman, Jasper Blom Miguel Rodríguez, així com de les escenes musicals catalana i espanyola: Marco Mezquida, Joan Monné, Albert Bover, Raynald Colom, Marc Miralta, Ignasi Terraza, Llibert Fortuny, Horacio Fumero, Mario RossyEladio Reinón i Bob Sands.

El meu interès per la música ha estat sempre present en la meva vida, ja que la meva mare combina la seva feina de professora de català amb la seva passió pel cant i des de petit, junt amb la família, l’he seguida als seus concerts amb el Cor Madrigal de Barcelona. Tot i que ja aleshores probablement m’adragava la música, no va ser fins que no vaig fer 14 anys que vaig començar classes de bateria a l’escola El Xilòfon de Reus. Més tard vaig seguir les passes del meu germà gran Pau Terol, pianista de jazz, i el 2003 em vaig mudar a Barcelona per continuar estudiant música, primer a L’Aula de Música Moderna i Jazz i després a l’ESMuC. L’any 2011 vaig decidir traslladar-me a Amsterdam per a cursar un màster de jazz al Conservatorium van Amsterdam i, un cop vaig acabar-lo, vaig establir-me a la capital dels Països Baixos, on visc actualment.

– – –

AGRAÏMENTS

Em sento molt afortunat i agraït de la vida que visc i per això m’agradaria donar les gràcies de tot cor a tota la gent que em fa costat, m’estima i m’ajuda tant: la meva família, els meus amics repartits per tot arreu, mestres i professors que he tingut al llarg de la meva ensenyança i músics, sigueu on sigueu. Gràcies per la infinita inspiració!