Over mij

Mijn naam is Joan Terol Amigó en ik ben een musikant oorspronkelijk uit Reus (Catalonië), geboren in 1985. Tegenwoordig woon ik in Amsterdam, maar ik ben ook verbonden met de muzikale scène van Barcelona. Op dit moment, mijn belangrijkste projecten zijn Xavi Torres – A Kind of Beethoven, The BvR Flamenco Big Band, Pere Bujosa Trio, Mehmet Polat & Embracing Colors, Néstor Giménez Quintet, Henk Kraaijeveld, Bernard van Rossum Quartet, Collectif Trytone en Chamber9.

Tijdens mijn muzikale carrière had ik de kans om te spelen als sideman van jazz-iconen zoals Benny Golson, Lee Konitz, Jordi Rossy, Jesse Davis, Maria SchneiderGrant Stewart, Dena DeRoseJoe Magnarelli, Perico SambeatAruán Ortiz en Carla Cook. Ik had ook de kans om te spelen met prominente musici van de Nederlandse jazz-scène als Ben van Gelder, Joris Roelofs, Reinier BaasBenjamin Herman, Jasper Blom en Miguel Rodríguez, en ook van de Catalaanse en Spaanse jazz-scènes: Andrea Motis, Marco Mezquida, Joan Monné, Albert Bover, Raynald Colom, Marc Miralta, Ignasi Terraza, Llibert Fortuny, Horacio Fumero, Mario RossyEladio Reinón en Bob Sands.

Mijn interesse in de muziek heeft altijd in mijn leven aanwezig geweest omdat mijn moeder combineerde haar werk van het onderwijzen van de Catalaanse taal met haar passie voor zingen in een koor van Barcelona en dus, samen met mijn familie, ik gebruikte om haar concerten volgen sinds ik een kind was. Hoewel ik vond waarschijnlijk muziek dan, het was niet tot ik 14 jaar oud was dat ik begonnen drumlessen op de school El Xilòfon in Reus. Na de muzikale stappen van mijn oudere broer Pau Terol, een geweldige jazzpianist, in 2003 verhuisde ik naar Barcelona om verder muziek te studeren, eerst aan het L’Aula de Música Moderna i Jazz en later aan het ESMuC. In 2011 heb ik besloten om te verhuizen naar Amsterdam om een masterdiploma te streven in het Conservatorium van Amsterdam en, zodra ik klaar met het, ik opgericht mezelf in de hoofdstad van Nederland over 8 jaren. Ik ben onlangs naar Berlijn verhuisd, gretig om geïnspireerd te worden door een nieuwe stad, land en muziekscene (zolang Covid-19 het toelaat!)..

– – –

ERKENTELIJKHEID

Ik voel me erg dankbaar en gelukkig voor het leven dat ik leef en dus ik wil graag diep danken alle mensen die mij steunen, hou van mij en help me zo veel: mijn vriendin en familie, mijn vrienden overal, leraren die ik had in mijn opleiding periode en alle muzikanten in de wereld, waar jullie ook zijn.
Bedankt voor de eindeloze inspiratie!